fbpx

Over Martijn

En waarom je moet leren om succesvol te ondernemen

Mijn eigen ondernemersreis begon op jonge leeftijd. Zo lang ik me kan herinneren was ik als kleine jongen vaak bezig met het verdienen van (zak)geld. Ik deed veel klusjes voor mijn ouders en buren, verkocht spullen op rommelmarkten en wist door ‘handeltjes’ altijd geld te verdienen.

Zonder dat ik het echt doorhad was ik altijd al ondernemend ingesteld. Mezelf écht ondernemer voelen en noemen deed ik voor het eerst in 2006. Ik had net mijn studie commerciële economie in deeltijd afgerond en diverse banen gehad en besloot het roer om te gooien.

Ik was dol op fietsen en wilde graag geld verdienen met sporten. Ik startte een fietskoeriersbedrijf in de stad Groningen met als doel dagelijks 75 km aan ritten weg te fietsen. Dat lukte! 😉

Vanaf de eerste dag maakte Fietskoerier de Versnelling omzet. Maar zo vanzelfsprekend was dat niet. Er waren veel koeriersbedrijven in de stad Groningen, maar bijna allemaal autokoeriers. Het was 2006 en thema’s als duurzaamheid, milieuvriendelijk en ‘eten laten bezorgen’ waren nog helemaal geen hot items.

Ik wist op een unieke manier grote opdrachtgevers aan mij te binden. Ik bedacht effectieve marketingacties die werkten. Hierdoor kreeg ik één van de grootste banken van Nederland als klant. Dit gebruikte ik weer in mijn marketing- en acquisitie- activiteiten. Hierdoor groeide de omzet jaarlijks met meer dan 75%. Daar ben ik nog steeds trots op, want de koeriersmarkt was destijds en is nog steeds een prijsvechtersmarkt. Ik deed daar niet aan mee en bewees dat je met een goede dienstverlening, slimme productvernieuwing en goede marketing de koerierswereld in Groningen kan opschudden, veranderen én kan verbeteren.

In die periode werd ik door veel ondernemers benaderd of ik ook hen kon helpen. Jaarlijks met 75% groeien trok blijkbaar de aandacht van andere ondernemers binnen en buiten mijn netwerk. Zij vroegen mij of ik hen kon helpen met groei, marketing, promotie en het aanbrengen van focus en prioriteiten.

Ik geloof erin dat ondernemen een vak is.

Een vak dat je kunt leren. Maar leren gaat met vallen en opstaan. Mijn overtuiging is dat je het beste leert van mensen die hetzelfde pad al hebben bewandeld en weten waar ze over praten. Ze hebben immers kennis van zaken.

Fietskoerier de Versnelling was een interessante ondernemersreis vol pieken en dalen. Ik heb harstikke veel geleerd en ben daar erg dankbaar voor. In 2009 startte ik nog een bedrijf genaamd Promobikes. Hierbij richtten we ons destijds op het reclame maken op locatie bij grote evenementen in binnensteden.

Eind 2010 verkocht ik op 33-jarige leeftijd mijn twee bedrijven. Ik besloot aspirant- en reeds gestarte ondernemers te helpen met het starten, groeien en laten bloeien van hun bedrijven. Inmiddels heb ik vele honderden ondernemers gecoacht bij hun eigen ondernemersreis. Ik heb duizenden coachings- en doorbraakgesprekken gevoerd. Honderden ondernemers hebben mijn (online) trainingen, presentaties en workshops gevolgd. 

Ondernemen is voor veel ondernemers vaak een ‘struggle’, een loodzware last met veel stress. Het gevolg is dat je niet meer in je kracht staat en fouten maakt die gevolgen hebben voor je bedrijf. Hierdoor kun je je slecht concentreren waardoor je weer foute keuzes gaat maken en minder leuk bent voor je omgeving. Dit alles heeft weer invloed op je privéleven. Zo kom je heel makkelijk in een neerwaartse spiraal terecht. Geloof me, ik heb dit zo vaak gezien en óók zelf ervaren.

Iedere ondernemer kan leren succesvol te ondernemen. Veel aspirant- en reeds gestarte ondernemers staan te weinig stil bij hun bedrijf en worden geleefd door de waan van de dag. Deze waan van de dag bestaat voor veel ondernemers uit: achter klanten aanjagen, een belletje hier en daar, een e-mail voor de helft afronden en ook nog wat werken voor klanten. Dag in, dag uit.

Maar dit hoeft niet zo te zijn. Het kan écht anders!

Kies voor succesvol ondernemen. Maak de keuze om naast ‘in’ je bedrijf ook ‘aan’ je bedrijf te gaan werken. Zo krijg je meer inzicht en overzicht waardoor je de juiste keuzes kunt maken. Met vaak verbluffende resultaten. Soms moet je namelijk lastige keuzes maken om het op termijn makkelijker te krijgen. Ik noem dit groeipijn.

Mijn coaching, advies en begeleiding is een mix van mijn eigen ondernemerschap, de ervaring die ik heb opgedaan, theorie, mijn telepathische vermogens en mijn eigen intuïtie. Binnen twee minuten nadat ik een mail heb gekregen of een gesprek heb gehad, weet en voel ik wat nodig is. 

Waarom willen klanten met mij werken? Wat ik vaak terugkrijg is dat ze het waardevol vinden om te leren van iemand die hetzelfde pad meerdere keren heeft gelopen. Dit is drie keer succesvol gelukt maar geloof me; tegenover deze successen staan minimaal tien concepten, ideeën, diensten en producten die niet hebben gewerkt.

Mijn missie is om zo veel mogelijk ondernemers te inspireren en activeren bij hun eigen ondernemersreis naar succesvol ondernemerschap. Dit doe ik door het voeren van doorbraakgesprekken, VIP-coaching en het Werk aan jouw Winkel Programma. Het resultaat? Meer inzicht, meer omzet, meer klanten, meer vrijheid en meer het leven leiden dat jij wilt. Vrijheid in je ondernemerschap en privéleven en tegelijk het maximaal benutten van je talenten als mens en ondernemer!

Wat klanten over mij zeggen:

“Een jaar geleden zag ik geen toekomst meer voor mijn bedrijf. Dat is omgebogen naar weer plezier in werken en kleine en grote opdrachten binnenhalen. Er is weer positieve energie naar boven gekomen en daardoor is ook weer meer omzet gehaald. Ik had wel eerder in contact willen komen met Martijn en het programma.”

Jakob

Deelnemer Werk aan jouw Winkel Programma

“Als filmer en producent herken ik snel het talent van mensen die helder de kern van een situatie zien, kunnen visualiseren, overdragen, en met de juiste timing iets in beweging zetten. Vanaf mijn eerste ontmoeting met Martijn zijn het o.a. deze talenten die hij als coach inzet. Op een natuurlijke manier pakt hij de kern van jouw boodschap en stelt hij zich voor hoe jij jouw onderneming vanuit nieuwe invalshoeken in beweging kan zetten. Martijn is een energieke en betrokken coach met wie je prettig en resultaatgericht kunt samenwerken.”

David

VIP Coaching

“Inmiddels pacht ik drie goede locaties en kan ik zes maanden na de start volledig in mijn eigen onderhoud voorzien. Daar ben ik heel erg blij mee!”

Jacob

Deelnemer Werk aan jouw Winkel Programma

“In mijn samenwerking met Martijn heb ik veel geleerd over het leiden van een bedrijf en het aansturen van medewerkers. Als sales medewerker maar ook als koerier stuurde hij mij en mijn collega’s op een prettige manier aan, dit werd zeer op prijs gesteld. Ook heb ik leren denken als een ondernemer die overal kansen ziet en navolgt om zo het verschil te maken.”

Dirk

Doorbraakgesprek

“In no-time had ik voldoende klanten en genereerde ik een inkomen dat ver boven de bijstandsnorm was.”

Jannes

Deelnemer Werk aan jouw Winkel Programma

“Genoten heb ik van mijn gesprek met Martijn van der Tuin! Martijn is inspirerend, to the point, oprecht, heeft beide benen op de grond, verstand van zaken, hij is oplossingsgericht én heeft een geweldig luisterend oor! Martijn adviseert, geeft tips maar laat de ‘cliënt’ vooral zelf ook meedenken. Ja…. ik zou Martijn zo aanraden! Nou ja… dat heb ik net gedaan! Bel hem, app hem, mail hem voor een doorbraakgesprek! Gewoon doen!”

Kara

Doorbraakgesprek

“Mijn werkzaamheden zijn erg breed en bieden tal van kansen en iedere dag zijn er wel nieuwe ideeën te lanceren. Martijn van der Tuin wist voor mij uitstekend de juiste ideeën hieruit te filteren en prioriteiten mee te geven. Vervolgens worden er door Martijn van der Tuin prima handvatten meegegeven om de uitvoering hiervan tot een goed einde te brengen. Een uurtje praten met Martijn van der Tuin levert gegarandeerd nieuwe en goede plannen op om uw bedrijf een stap hogerop te helpen!”

Rolf

VIP Coaching

“Veel nieuwe kennis. Ik weet nu welke kant ik op wil gaan. Daardoor leer ik weer gericht ondernemen. Er is nog veel werk aan mijn winkel maar ik heb nu een duidelijke planning! En ik vind opdrachtverwerking steeds leuker. Dit heeft mij een vaste klant gebracht. Er zullen nog veel meer goede klanten volgen…”

Rikka

Deelneemster Werk aan jouw Winkel Programma

Mocht je nog meer willen weten

Wil je meer weten over mij? Download hier mijn gratis e-book. In dit e-book schrijf ik over mijn grootste ondernemersblunders en deel ik tips en tricks die je gelijk kunt toepassen.

Je ontvangt dan ook af en toe tips over succesvol ondernemen. Als je nog meer wilt lezen over de reis die ik als ondernemer heb afgelegd, kun je hier klikken.

Wil je echt een grote stap zetten in je ondernemerschap? Boek dan een doorbraakgesprek, doe mee met het Werk aan jouw Winkel Programma of meld je aan voor speciale VIP-Coaching.