Een frisse nieuwe week ligt voor je. Kansen en uitdagingen genoeg! Let’s go for it!


Ik wil vandaag namelijk een korte tip met je delen.


Stel je een situatie voor waarbij of waarin het niet zo lekker gaat als je graag zou willen. Het kan véél beter, véél sneller of véél en véél makkelijker. Vaak noemen we zoiets een ‘probleem’ of ‘problemen’ als het niet zo lekker loopt. Wij mensen en ondernemers hebben dan de neiging (Ja, ik ook 😉) om dit te labelen als probleem.


Het ‘labelen’ van mensen, dingen en situaties maakt het overzichtelijk

Overzichtelijk voor mij…

Overzichtelijk voor jou…

Overzichtelijk voor ons als mensen…


Wij mensen, én zeker ondernemers, ‘we love’ het hebben van overzicht. En je wéét wat we met problemen moeten doen hé.

Deze moeten we oplossen😉

En daar gaan wij als ondernemers JUIST héél goed op.


Ik zou nu een mooi zinnetje kunnen tikken op mijn Lenovo laptop (I love Lenovo laptops😉) waarin in beschrijf hoe ik aan het strand lag met een boek waarin ik deze tip las én alles om mij heen nog helderder werd.

Dit inzicht was vetgedrukt WAUW. Fantastisch! Ik nam me voor om dit nooit méér te vergeten; This was the real deal! De waarheid is dat ik niet meer weet wanneer het tot me kwam. Laat staan dat ik nog weet of ik het las, hoorde of ergens anders oppikte. Misschien zat ik wel op de racefiets, was ik aan het douchen of zat ik op het kleinste kamertje met mijn mobiel op mijn knieën.


I don’t know!

Tromgeroffel……………😉


Het inzicht was én is om te beslissen om mijn ‘problemen’ een andere naam of ‘label’ te even zodat het minder lading voor mij had en tot op de dag van vandaag op mij heeft. Van de één op de andere dag besloot ik het woord ‘problemen’ te veranderen in het woord ‘uitdagingen’. Ik ruilde ze als het ware om. Men zegt wel eens ‘van ruilen komt huilen’ maar dat was hiermee h-e-l-e-m-a-a-l niet zo!


Problemen = gezeik, gedoe en geen energie 🙁


Uitdagingen = leuk, avontuurlijk en daar krijg je juist wel zin in😉. (Althans, ik wel😉)


Nadat ik dit besluit had genomen merkte ik ter plekke dat ik weer meer ruimte in mijn hoofd, lijf en bedrijf had. En dat gun ik jou ook! Dus probeer het eens. Ik wens je de komende dagen veel succes met alle uitdagingen die op je pad komen!

Enjoy!